Advies nodig?

Bel Jean Paul op + 32 (0)3 711 32 22

€ 0,00

Alles wat ik niet verkoop, drink ik met veel plezier op

Vinesse ontstond in 1996 uit een degustatie club van vrienden. Samen namen we deel aan tal van degustaties in en binnen- en buitenland. Vervolgens voerden we wijnen in die in die tijd onvindbaar waren op de Belgische markt. We ontwikkelden toen een filosofie waar nog steeds geen speld tussen te krijgen is: alles wat niet verkocht raakt, drinken we zelf op met veel plezier en smaak. Het clubje is uiteindelijk professioneel geworden en het aanbod is doorheen de jaren exponentieel gegroeid. Vinesse behoort nu tot de top van de beste wijnzaken in België en we genieten een uitstekende reputatie. De betere restaurants, sommeliers, bedrijven & wijnliefhebbers vertrouwen bijna blind op onze expertise. Proeven blijft échter de basis van mijn wijnselectie, hoeveel wijnen er nadien ook bijgekomen zijn. Ik nodig nog steeds vrienden uit om blind te proeven want ik wil wijnen verkopen met inhoud & ziel, geen namen of prestigieuze etiketten.

Wijnen ontdekken begint als je de platgetreden paden verlaat

Net zoals bij veel wijnliefhebbers, bloeide mijn passie helemaal open bij de Franse wijnen. Dat is nog steeds de basis van mijn collectie, die stevig verankerd is in Bourgogne en de Rhônevallei. Frankrijk was een logisch startpunt om alle Europese wijngebieden in kaart te brengen en daarna zelfs nog verder te kijken. Ik ontdekte fantastische wijnen van Italiaanse en Spaanse topdomeinen maar ook voortreffelijke wijn in minder klassieke gebieden als Portugal, de Verenigde Staten en zelfs Bulgarije.

Wijnen ontdek ik door de platgetreden paden te verlaten. De wijnwereld wordt steeds groter. Bovendien probeer ik ook een goede prijs-kwaliteit te garanderen. Ik ga op zoek naar gedreven wijnmakers, ontmoet hen en luister naar hun liefde voor de wijn. We bouwen een band op en blijven jarenlang contacten onderhouden. We kennen elkaar, maken elkaar sterker en blijven vertrouwen op elkaars inschattingen. Ik geloof dat dat de enige manier is waarop je een sterk aanbod kan uitbouwen zonder oogkleppen op. Smaak blijft de belangrijkste parameter. Daarom blijf ik gedreven proeven, op zoek naar wijnen met een ziel.

Jean Paul Remon